Monday, July 13, 2015

Alisa u zemlji iza ogledala ili Nadam se da ja preterujem...



Jutro je već odavno ušlo u sobu osvetlivši tragove jučerašnjeg dana i noći.
Novi I-phone 6 sa maskom prekrivenom Swarovski kristalima, počeo je da poskakuje na stolu i pušta taj ludi novi hit Djoganija i Jane koji jednostavno pomera tlo u diskoteci. Na "repeat"-u joj je u kolima od kad ga je prvi put čula.
Prelazi prstom preko ekrana. Muzika staje.
Tišina.
Dug pritisak na dugmence i ekran se gasi.
Isključen je. Skroz.
Danas nije dostupna.

Ne otvara oči, zraci sunca bi joj probušili glavu, čini joj se. Lagana glavobolja od svega što je konzumirala sinoć stvara joj mučninu.
Brzim pokretom ruke, otvara komodu pored kreveta, napipava medju gomilom pilula i spravica jedan aspirin i stavlja ga u usta. Pored kreveta stoji od sinoć flaša šampanjca, uzima je lenjo i otpija poslednjih par gutljaja da proguta tabletu.

Proteže se, podiže jastuk i naslanja se na svoju zlatnu Versace posteljinu koja miriše na skupe parfeme;
pali cigaretu, tek iz drugog puta uspeva da kresne upaljač, ekstremno dugi, zašiljeni naliveni nokti neke neon boje joj ne daju da manevriše prstima kako treba.

Pogled na ogledalo.
Šta je bilo sinoć? Gde se ide danas?
Šminku nije ni stigla da skine, došla je kući pred zoru, jedva je parkirala svoj besni metalik kabrio ispred kuće. Pogledaće posle da li ga je negde ogrebala.

Namešta dugu crnu kosu koja se u pramenovima spušta ispod struka.
Popravlja jednu klipsu koja joj se malo olabavila i taj pramen provlači kroz prste pućeći debele silikonske usne. Ove klipse sa prirodnom kosom bolje su joj od prethodnih. Mora da ode do svoje Mace u salon da malo popravi sve umetke.

Danas odmara. Konačno pauza od razuzdanog života. Bilo je "bizi" ovog meseca, u jeku su promocije, otvaranja raznoraznih kafića, diskoteka, splavova.
Bilo je tu i 3 kazina i jedan luksuzni hotel. 
Da, a pun pogodak bio je što se uvalila onom fudbaleru na 4 dana na gajbu na moru, samo što je bilo malo smaranje kad ga je žena non stop cimala telefonom.
Jelo se, pilo se, zaradilo se.

Meškolji se po krevetu. Namešta Victoria secret čipkanu crnu spavaćicu preko velikih, otežalih silikona. Možda je vreme za neku korekciju.
Pitaće Dr kad sl. srede bude išla na malo popravljanje borica oko očiju.
Možda se dogovore da ubace još malo silikona u jagodice, sad je to potpuni trend.
Odmara ove nedelje i remontuje se za važan put u Dubaji sl. meseca.
A mora i do faksa da uzme konačno potvrde za ispit. Profan joj je rekao da se pojavi sledeći rok da žvrljne tih par ocena u indeks. Jbg, danas moraš da misliš na imidž, dobro dodje i ta diploma, da se provuče kroz CV ;)

Ima mnogo moćne klijente. Sa jasnim zahtevima. Ako odigra dobro, u septembru ima skoro otplaćen kredit za novu gajbu. Ledilo! 
Osmeh (ne vidi se u stvari da se nasmešila jer se napumpane usne jedva pomiču). Ali, da mogu da se pomere, to bi bio jedan lepi zadovoljni osmeh.
Koji je imala pre šesnaeste, dok je još bila onako nesrećno obična.
Hvala Bogu da je tada rešila da se malo upristoji.
Nikad pametnije iskorišćene parice!

Proteže se da ugasi cigaretu. 
Odlazi pod tuš.
Skupe kupke i sapuni spiraju grehove sa nje.
Sliva se crna maskara sa umornih trepavica koje su nedeljama unazad bile skrivane lepkom i velikim treptavim veštacima, sa malim cirkonima pri dnu.
S vodom odlaze skupi parfemi, muški i ženski, spiraju se razni mirisi, muški, duvanski, mirisi hotelskih soba, klubova, tudje kože, otisci prstiju, dodira, poljubaca...
Slivaju se korektori, bronzeri, sedefi, šljokice, rumenila, prajmeri...
Sliva se sva ta maska.
A ipak, maska ostaje.

Umotana u peškir, ubaciće svoje mršave nožice u Fendi papuče na štiklu i srušiće se na fotelju pored stočića.
Bačene veštačke trepavice, "Skandal" od prošle nedelje i njena slika na naslovnici ( nema veze tekst, nije ga ni čitala, ali što su joj stavili moćnu sliku na treću stranu! Već ima 3 sastanka zbog nje za sledeći mesec...), par vizit kartica, nakit od sinoć, nekoliko poklončića u skupim pakovanjima...
Potražiće u Gucci "klač" torbici da li je ostalo od sinoć malo belog u papirnoj kesici (poklon od galantnog gospodina iz hodnika kluba od sinoć). 
Da započne dan kako valja.

Pogled na ogledalo.
Osmeh u sebi.
Prstićem briše nos.
Udahne duboko.

Kakav radostan dan.


p.s. za ovaj tekst bilo je potrebno napraviti malo istraživanje po internetu, stilova, stajlinga, trendova... ni slutila nisam da je njihov život jedna jako komplikovana i kompleksna stvar... izvinjavam se ako sam nešto omašila, ja sam, ipak, samo jedna od onih običnih, dosadnih...

p.s. 

No comments:

Post a Comment